Fideuá
Hey everyone, it is John, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Fideuá. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Fideuá is one of the most well liked of recent trending meals on earth. It is appreciated by millions every day. It's easy, it is quick, it tastes yummy. Fideuá is something which I've loved my entire life. They are fine and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Fideuá, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Fideuá delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Fideuá is 3 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Fideuá using 20 ingredients and 12 steps. Here is how you cook that.
¡Espero que os guste!❣
Pd: esta es sólo de marisco pero también se le pueden poner guisantes y otras verduras.
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Fideuá:
- 3 puñados fideos para fideuá
- 1 sepia grande
- 12 gambas rojas
- Pimentón dulce
- Sofrito
- 3 tomates
- 1 cebolla blanca
- 1 ajo
- Aceite
- Sal
- Caldo
- Patas de la sepia
- Cabezas gambas
- Sal
- 1 litro Agua
- Allioli
- 1 huevo
- 1 diente ajo
- Aceite
- Limón o vinagre blanco
Steps to make to make Fideuá
- Empezaremos lavando las gambas. A continuación ponemos una sartén con un poco de aceite a calentar, cuando esté caliente ponemos las gambas.
- Lavamos y rallamos los tomates, la cebolla y el ajo (todo por separado).
- Limpiamos la sepia (se puede pedir que la limpien en la pescadería) y la cortamos. Reservamos las patas.
- Cuándo veamos que las gambas ya están cocidas las quitamos de la sartén y las limpiamos. Reservamos las cabezas.
- Ponemos aprox. 1 litro de agua con sal a calentar, cuando hierva añadimos las patas de la sepia y las cabezas de las gambas. Dejamos que hierva mientras hacemos los demás pasos.
- Añadimos un poco más de aceite en la sartén donde hemos cocido las gambas. Cuando esté caliente añadimos la cebolla con la sepia y dejamos que se dore.
- Cuando la cebolla y la sepia estén doradas añadimos el tomate, el ajo y un poco más de aceite (si vemos que le hace falta).
- Cuando veamos que el aceite se "separa" del tomate apagamos el fuego y ponemos el sofrito en una paellera mediana.
- Freímos los fideos con el sofrito durante un par de minutos y añadimos las gambas peladas y el pimentón. Vamos añadiendo el caldo poco a poco y dejamos que se vaya cocinando, vigilando que no se pegue.
- ¡Hora de hacer el "allioli"! Usaremos una batidora de mano y un recipiente alargado donde podamos batir. 1. Rallamos el ajo y lo añadimos al recipiente con el huevo. 2. Cubrimos el huevo con aceite (aprox. 1 vaso). 3. Ponemos la batidora en el fondo del recipiente, trituramos a máxima velocidad unos 20-25 segundos y ¡no la movemos! Cuando hayan pasado estos segundos podemos empezar a mover ligeramente la batidora. 4. Añadimos unas gotas de limón y lo metemos en la nevera.
- Vamos vigilando la fideuá y añadiendo poco a poco el caldo. Cuando los fideos estén hechos la podemos retirar del fuego.
- Dejamos que se enfríe un poquito y ¡a comer!
As your experience and also self-confidence grows, you will certainly discover that you have a lot more natural control over your diet plan as well as adjust your diet to your personal preferences with time. Whether you intend to offer a recipe that uses fewer or more components or is a little bit basically zesty, you can make simple modifications to achieve this goal. To put it simply, begin making your dishes in a timely manner. When it comes to fundamental food preparation skills for beginners you don't need to discover them but only if you understand some basic food preparation strategies.
This isn't a complete guide to quick and very easy lunch recipes but its great something to chew on. With any luck this will certainly get your innovative juices flowing so you can prepare delicious meals for your family without doing too many heavy meals on your journey.
So that's going to wrap it up for this special food Simple Way to Prepare Perfect Fideuá. Thanks so much for reading. I'm confident that you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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